Forum 32nd Taizé European Youth Meeting Murowana Goślina Strona Główna 32nd Taizé European Youth Meeting Murowana Goślina
Please, write as your username the name and surname. It will be easier to recognise you, if you place your photo in avatar.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Food - reciped

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum 32nd Taizé European Youth Meeting Murowana Goślina Strona Główna -> Reszta spraw / the rest of the cases
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Asia Mączyńska




Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Murowana Goślina

PostWysłany: Nie 1:34, 03 Sty 2010    Temat postu: Food - reciped

Here you can place recipes for meals you like and share with us;)
Możecie umieszczać przepisy na potrawy, które lubicie, by podzielić się z nami:)


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Asia Mączyńska dnia Wto 0:21, 05 Sty 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jacek




Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 17:32, 03 Sty 2010    Temat postu:

such a good idea, but what meals? Everything what I mean?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Asia Mączyńska




Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Murowana Goślina

PostWysłany: Nie 18:13, 03 Sty 2010    Temat postu:

I think if somebody asks you about some meals you can place recipes here (f. e. you asked me about one salad:P I'll put it but I have to take this recipe from my mum;P) or maybe some typical meals for each country...? or maybe our favourite food... but I think that we can put here everything, generally freedom;)

Jesli ktoś prosił Cię o jakiś przepis, możesz go tu umieścić, by inni też skorzytsali (jak np. Ty mnie o sałatkę, umieszczę, jak spytam mamy)
ale możemy też pisać potrawy typowe dla naszych krajów, czy nasze ulubione. Ale myślę, że bez jakichś konkretnych wyznaczników.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Asia Mączyńska dnia Wto 0:23, 05 Sty 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jacek




Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 20:12, 03 Sty 2010    Temat postu:

so, maybe Michał you can place your mum's recipe on cake...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Asia Mączyńska




Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Murowana Goślina

PostWysłany: Pon 19:08, 04 Sty 2010    Temat postu:

yeah, I would be great... Wink

I have the recipe for salad "no name"Razz

What do you have to do?
-boil 200g of rise and 3-4 eggs
-cut 5-6 vinegar/pickle cucumbers, 1 onion, 300-400 g of cham, eggs, 2 tomatoes

And now you should put ingredients in this sequence:
1. cucumbers 2. 3/4 of onion 3. 100g of rise 4. mayonnaise (ca 2 spoons) 5. cham 6. ketchup (also ca 2 spoons) 7. the rest of rise 8. again mayonnaise 9. eggs 10. tomatoes 11. the rest of onion 12. green dill or parsley for decoration;)

bon appétit!

So now is yout turn, MichałVery Happy we`re waiting...Smile
And put here another recipes!

Michał -a i owszem;) czekamy

Mam już przepis na sałatkę bez nazwy:P

Co trzeba zrobić:
-ugotować 200 g ryżu, 3-4 jajka
- pokroić 5-6 ogórków w occie, 1 cebulę, 300-400 g szynki, jajka, 2 pomidory

I nastepnie trzeba ułożyć nast. składniki w podanej kolejności:
1. ogórki 2. 3/4 cebuli 3. połowę ryżu 4. majonez (ok. 2 łyżek) 5. szynka 6. ketchup (ok. 2 łyżek) 7. reszta ryżu 8. znów majonez 9. jajka 10. pomidory 11. reszta cebuli 12. zielony koperek lub natka do ozdoby

smacznego;)

Zapraszam do umieszczania innych przepisówWink


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Asia Mączyńska dnia Wto 0:36, 05 Sty 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Michał (Starszy Brat)




Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Głębocko

PostWysłany: Wto 17:51, 05 Sty 2010    Temat postu:

"sernik gotowany"

1-ciasto biszkoptowe
2-masa serowa
-1kg sera "delfiko"
-4 jajka
-1 budyń śmietankowy
-0,5 szkl. mleka
-cukier waniliowy
-1 kost. margaryny

Do garnka włożyć tuszcz i rozstopić, do tego dodać ser,jajka,cukier,cukier waniliowy wszystko razem wymieszać i podgrzać na małym ogniu, tak by ser dobrze się rozpuścił, może się lekko zagotować. Na koniec wlać rozrobiony budyń w mleku, tak aby zgęstniało trochę biszkopt przekroić i wlać gorący ser. przykryc drugą częścią biszkoptu. Polukrować lub posypć cukrem pudrem,polać czekolada.

SMACZNEGO!!!!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jacek




Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 16:45, 07 Sty 2010    Temat postu:

Ciasto marchewkowe

1 szklanka oleju
1 szklanka cukru
1, 2/3 szklanki mąki
3 jajka
2 szklanki startej na dużych oczkach marchewki
1,5 łyżeczki sody
1,5 łyżeczki cynamonu
1,5 łyżeczki kakao
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
bakalie

Wrzucić wszystko do miski, najpierw jednak produkty suche potem mokre, mieszać do uzyskania jednolitej masy, włożyć do foremki wyłożonej papierem, piec w 195 st. C przez ok. 40 minut, po wyciągnięciy posypać cukrem pudrem.

Smacznego!!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum 32nd Taizé European Youth Meeting Murowana Goślina Strona Główna -> Reszta spraw / the rest of the cases Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin